Hääkuvaus – Usein kysytyt kysymykset

 

Mitä hääkuvaus pitää sisällään?

 

Jokaisen kuvauksen yksityiskohdista sovitaan hääparin kanssa erikseen, mutta tyypillisesti hääkuvaus pitää sisällään seuraavat asiat.

 

- Juhlakuvausten etukäteissuunnittelu (puhelin ja sähköposti, mahdollinen tapaaminen)

- Kaikki digitaaliset kuvatiedostot juhlapäivän ajalta (kuvausten kesto yhteensä 8-10 tuntia)

- Potrettikuvat päivän varrelta

- 25 kuvan erikseen valittavan kuvan editointi

- Mahdollisuuden ottaa dronella ilmakuvia juhlapaikalta

- Kaikki matkakulut hääpäivän ajalta

- Parhaiden kuvien nettigalleria häävieraiden ihailtavaksi (yksityinen sivu)

- Arvonlisävero (24 %)

 

 

Kuinka kauan dokumentaarinen hääkuvaus kestää?

 

Dokumentaarisen hääkuvauksen kesto on 8-10 tuntia. Tarkkaa kellottamista tärkeämpää on se, että päivän tärkeimmät tapahtumat tulevat taltioiduiksi. Joissain tapauksissa pari on halunnut aloittaa kuvaukset jo aamun kampaamokäynnillä ja osa taas on halunnut painottaa enemmän iltakuvauksia. Kuvausten maksimiajan (10 tuntia) voimme hyödyntää teidän toiveidenne mukaisesti. En laskuta lisätunneista, mutta kokemus on osoittanut, että tuossa ajassa päivän tärkeimmät hetket tulevat kuvatuiksi jo todella huolellisesti. 

 

 

Missä vaiheessa päivää hääpotretit otetaan?

 

Potretit voidaan ottaa joustavasti pitkin juhlapäivää, esimerkiksi kaikki kerralla tai vaihtoehtoisesti kahdessa osassa päivällä ja illalla. Potrettikuvien ottamiseen on hyvä varata vähintään puoli tuntia ja ajan säästämiseksi kuvauspaikka on hyvä olla mietittynä valmiiksi.

 

 

Miten hääkuvat toimitetaan?

 

Kuvat toimitetaan sähköisen latauslinkin kautta viimeistään viiden päivän sisällä hääpäivästä. Hinta pitää sisällään digitaaliset kuvatiedostot, joista hääpari voi itse teettää fyysisiä valokuvia toiveidensa mukaisesti. Tarjous ei siis sisällä paperisia kuvia. Päivän aikana valokuvia kertyy suuri määrä, tyypillisesti 600-1000 kuvatiedostoa. Hääpari saa ne kaikki käyttöönsä. Lisäksi editoin 25 erikseen valittua kuvaa.

 

 

Miten hääkuvaus maksetaan?

 

Hääkuvaus maksetaan laskulla 14 päivän kuluessa hääjuhlasta. Toimitan laskun antamaanne sähköpostiosoitteeseen.

 

 

Onko olemassa varausmaksua? Tehdäänkö hääkuvauksesta sopimusta?

 

Jos kuvaus varataan kuluvalle vuodelle, varausmaksua ei peritä. Mikäli hääkuvaus varataan yli vuoden päähän, varausmaksu on 50 euroa. Kyseinen varausmaksu sisältyy kuvausten kokonaishintaan. Jos kuvaajan jättämä tarjous hyväksytään, sähköpostit ja mahdollinen varausmaksu toimivat varmistuksena kuvaussopimuksesta.

 

 

Mitä käyttöoikeuksia hääkuviin liittyy?

 

Hääparilla on oikeus käyttää kuvia parhaaksi katsomallaan tavalla: somekanavissa, verkkoviestinnässä ja printattuina tuotteina. Minä hääkuvaajana puolestani pyydän mahdollisuutta hyödyntää parhaita kuvianne omalla hääkuvaussivullani ja Instagramissa esimerkkinä muille asiakkaille. Jos tämä ei sovi, pyydän ilmoittamaan siitä minulle ja kunnioitan päätöstänne.

 

 

Voivatko vieraat ihailla hääpäivän kuvia nettigalleriasta?

 

Voin halutessanne luoda nettisivuille sähköisen gallerian, josta vieraat voivat käydä ihailemassa parhaita hääkuvia puolen vuoden ajan. Yksityisyyden suojelemiseksi kuvagalleriaan on mahdollista asettaa salasana.

 

 

Entä jos sataa koko päivän? Miten potretit silloin otetaan?

 

Jos hääpäivänä sataa, voimme ajoittaa potrettikuvaukset joustavasti niihin hetkiin, kun sade taukoaa. Mikäli sade sattuisi jatkumaan koko päivän, potretit kannattaa ottaa ensisijaisesti katetussa tilassa luonnonvalossa tai toissijaisesti sisätiloissa, joissa luonnonvaloa on vähemmän. 

 

 

Missä paikkakunnilla teet hääkuvauksia? Kuinka paljon matkoista tulee lisähintaa?

 

Teen hääkuvauksia pääsääntöisesti Oulussa, Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Turussa sekä 100 km sätellä näistä paikkakunnista. Mikäli häät järjestetään muualla kuin yllä olevilla paikkakunnilla, kannattaa silti kysyä mahdollisuutta hääkuvaukseen. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

 

Missä voin tutustua ottamiisi hääkuviin?

 

Kaikki lisätiedot hääkuvaukseen liittyen löytyvät kotisivuiltani www.juhakalaoja.com/haakuvaus. Sivuilta löytyy myös kuvagalleria, joissa voi tutustua ottamiini hääkuviin. Lisää kuvia on nähtävillä myös hääkuvaukseen erikoistuneella Instagram-sivullani (finnish.wedding). Tervetuloa!

 

 

Tuliko mieleen uutta kysyttävää? Ota minuun yhteyttä, niin vastaan kysymykseesi!

 

Hääkuvaaja Juha Kalaoja

juha.kalaoja@gmail.com

p. 040 5311 064

juhakalaoja.com/haakuvaus

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now