Juha Kalaoja

TEKSTIT  |  KUVAT  |  VIDEOT  |  BRÄNDÄYS

Tänään on mahdollisuus tehdä kaikki paremmin.

– Juha Kalaoja

Esittely

Olen Juha Kalaoja, 34, Oulusta kotoisin oleva digitaalisen viestinnän ammattilainen ja Suomi-brändin visuaalisesta viestinnästä väitellyt filosofian tohtori, joka on viime vuosina saanut työskennellä hyvin monipuolisissa viestinnän alan tehtävissä: sisällöntuottajana, toimittajana, mediaosaajana, tutkijana ja valokuvaajana.

 

Taustani antaa erinomaiset edellytykset erityisesti sellaisiin viestinnän alan tehtäviin, joiden tarkoituksena on alueen, yrityksen tai organisaation tunnettavuuden kasvattaminen ja brändin edistäminen kiinnostavasti kirjoitetun ja visuaalisesti vaikuttavan viestinnän keinoin. Olipa kyse asiapitoisen artikkelin kirjoittamisesta, myyvän somekampanjan ideoimisesta tai vaikuttavan drone-videon kuvaamisesta, nautin viestinnän loputtomista mahdollisuuksista, uusien taitojen jatkuvasta opiskelusta ja yhdessä asetettujen tavoitteiden toteuttamisesta.

Näillä sivuilla kerron esimerkkien kautta, mitä taitoja hallitsen ja millaista osaamista tuon tulevaan työyhteisöön. Halutessasi voit ladata myös perinteisen ansioluettelon alla olevasta linkistä.

 

 

Yhteystiedot

Juha Kalaoja

p. 040 5311 064

juha.kalaoja@gmail.com

Tässä 10 syytä siihen, miksi meidän kannattaa tehdä yhteistyötä.

1.

MONTA TAITOA KERRALLA

Edellisissä työsuhteissani olen saanut eniten kiitosta siitä, että pystyn hoitamaan viestinnän työt niin monipuolisesti: kirjoittamaan tehokkaalla tahdilla kiinnostavia tekstejä, laatimaan artikkeleita journalistisella otteella, osallistumaan verkkoviestinnän kehittämiseen, analysoimaan kävijäliikenteen kehitystä (Google Analytics, Facebook), ideoimaan mielenkiintoista sisältöä someen, kuvaamaan viestinnässä käytettävät valokuvat itse ja tekemään tarvittaessa jopa videoita työnantajan käyttöön! Näillä sivuilla esittelen käytännön osaamistani esimerkkien kautta.

 

2. Kyky viestiä vakuuttavasti

Olen onnekas, että kirjoittaminen on ollut osa työtäni koko 2010-luvun ajan ja olen saanut kirjoittaa työkseni hyvin erilaisissa rooleissa – sisällöntuottajana, toimittajana, tutkijana ja bloggarina. Sain oman kolumnipalstan oululaiseen sanomalehteen jo 22-vuotiaana ja toimittaja minusta tuli ensimmäisen kerran 23-vuotiaana. Suomenkielisen väitöskirjani valmistuessa olin 31-vuotias. Kirjoittamisessa kiehtovinta on käyttää rakasta suomen kieltämme eläväisesti ja saada viesti välitettyä valitulle lukijakunnalle mahdollisimman selkeällä ja mieleenpainuvalla tavalla. Se jos mikä vaatii ongelmanratkaisutaitoa.

Näyte:  Lue kirjoitusnäytteitäni Superpotential-sivustolla

Näyte:  Tutustu toimittajana kirjoittamiini artikkeleihin

3. SOSIAALISEN MEDIAN OSAAMINEN

Vuosien varrella olen saanut kehittää monien organisaatioiden, muun muassa Gofinlandin ja Metsähallituksen (Pallas-Yllästunturin kansallispuisto) somekanavia entistäkin vakuuttavimmiksi. Somessa minua kiehtoo se, että tapoja yhteisön kasvattamiseksi on loputtomasti ja somemarkkinoinnissa vain luovuus on rajana kehitykselle. Orgaanisen sisällön lisäksi olen hyödyntänyt näkyvyyden lisäämisessä maksettua mainontaa kaikissa tärkeimmissä somekanavissa.

Näyte:  Lue lisää onnistumisistani somessa

4. Verkkoviestinnän työkalujen hallinta

Tuon kokemusta Googlen orgaanista hakuliikennettä lisäävistä tekniikoista ja SEO-optimoitujen artikkelien kirjoittamisesta. Gofinlandilla onnistuin yhdessä muun tiimin kanssa kehittämään verkkosivustomme hakukoneliikennettä ja saamaan sitä kautta lisää asiakkaita sivuillemme. Tuon projektin aikana opin paljon tehokkaan hakukoneoptimoinnin taitoja: hakusanojen analysointia, avainsanojen sisällyttämistä kiinnostavasti kirjoitettuun tekstiin sekä tulosten analysointia raportoimista. Verkkosivuja olen päivittänyt usealla eri julkaisualustalla (Liferay, MOSS, WIX ja Wordpress).

PS. Nämäkin verkkosivut ovat 100 % minun suunnittelemat ja toteuttamat.

Näyte: Tutustu Wordpressillä toteuttamaani Visual Finland -kuvapankkiin

Näyte:  Esimerkkejä SEO-optimoiduista artikkeleista Gofinlandin sivuilla

 

5. TUTKIJA-KOULUTUKSEN HYÖDYT KÄYTÄNNÖSSÄ

Tutkijakoulutuksen myötä olen oppinut toimimaan erittäin pitkäjänteisissä, kriittistä tiedonhakua ja sujuvaa viestintää vaativissa tehtävissä. Monivuotinen tutkimustyö on opettanut ennen kaikkea omatoimisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä, joita voin soveltaa kaikissa tulevissa työtehtävissä. Väitelleenä tutkijana kykenen analysoimaan lähdeaineistoja syvällisesti, tekemään niistä perusteltuja johtopäätöksiä ja viestimään saaduista tuloksista kiinnostavassa ja helposti ymmärrettävässä muodossa. ​

 

Näyte: Lue lisää väitöskirjastani

Näyte: Katso, miten tutkimuksen tuloksia voi soveltaa brändiviestintään

6. Brändäys ja tunnettavuuden edistäminen

Väitöskirjatutkimukseni Suomi-brändin edistämistyöstä ja visuaalisen viestinnän merkityksestä Suomi-kuvan kannalta antaa loistavat lähtökohdat brändien kehittämiseen ja tunnettavuuden edistämiseen. Tutkimuksessa esille nousseita havaintoja kansainvälisestä markkinoinnista voi hyödyntää suoraan yritysten, organisaatioiden ja kuntien tulevassa imagotyössä. Teoreettisen osaamisen lisäksi tuon mukanani uusia ideoita aitoa kiinnostusta herättävän viestinnän rakentamiseen.

7.

VALOKUVAUS JA KUVANKÄSITTELY

Olen tehnyt kuvauksia vuodesta 2009 saakka ja kiertänyt kuvaajana ympäri Suomen. Mukaan on tarttunut myös palkintoja kilpailuista, kuviani on hyödynnetty kaupunkien ja VisitFinlandin markkinoinnissa ja onpahan kuvia päätynyt aina Shanghain maailmannäyttelyyn saakka. Maisemakuvausten lisäksi olen tehnyt hääkuvauksia, kuvannut henkilökuvia osana toimittajan töitäni ja kiertänyt kuvaamassa liiketiloja Oulun seudulla. Kuvauskokemuksen myötä hallitsen tutuimmat kuvankäsittelyohjelmat (Adobe Photoshop, Lightroom)  monipuolisesti. Valtava innostus ja vuosien kokemus valokuvauksesta takaavat sen, että voimme luoda työsuhteen aikana myös huimia visuaalisia tuotoksia – mikä on tietysti suoraviivaisin tapa haluttujen mielikuvien välittämiseen ja brändin parantamiseen.

Näytteet:  Luonto- ja kaupunkikuvat

Näytteet:  Henkilökuvat

Näytteet:  Ilmakuvat

Näytteet:  Perustamani Visual Finland –kuvapankki

8. Videokuvaus - myös ilmasta

Videokuvaustaitojeni ansiosta meillä on mahdollisuus luoda kansainvälistä kiinnostusta herättäviä videoita yhdistämällä ilmasta kuvattuja drone-videoita, timelapse-videokuvausta ja perinteisempääkin videokuvaa tunnelmalliseen äänimaailmaan. Tällä hetkellä yksi suurimmista intohimoistani kohdistuu drone-kuvaukseen ja näenkin siinä valtavasti mahdollisuuksia yrityksen tai alueen tunnettavuutta edistävän viestinnän kannalta. 

Näyte:  katso kuvaamiani videoita

Näyte:  ks. myös drone-video sivun ylälaidassa

9.

TOIMITTAJAN

AMMATTITAITO

Urani varrella olen saanut käytännön kokemusta myös monipuolisista toimittajan töistä. Olen toiminut päätoimittajana ainejärjestömme lehdessä, työskennellyt Sanomalehti Ilkan uutistoimituksessa Seinäjoella, kirjoittanut jo 22-vuotiaana kolumneja oululaiseen Forum24-lehteen, laatinut Gofinlandin sisällöntuottajana matkailuaiheisia artikkeleita Rantapalloon ja Iltalehteen sekä kirjoittanut yrityselämään ja talousaiheisiin keskittyviä artikkeleita OP Mediaan eli OP Ryhmän omaan verkkomediaan.

Näyte: Tutustu toimittajana kirjoittamiini artikkeleihin

10. Asenne, joka mahdollistaa jatkuvan kehittymisen

Kehittyminen innostaa minua valtavasti. Olen huomannut, että paras lopputulos syntyy siitä, kun seuraa rohkeasti omia intohimon kohteitaan ja luottaa määrätietoisesti omaan polkuunsa. Kun katson viimeistä kymmentä vuotta taaksepäin, olen todella iloinen siitä, että olen saanut tehdä työkseni niin kiinnostavia asioita omalla urapolullani ja hyödyntää luontaisia lahjojani kaikissa työsuhteissani. Jatkossa haluan kehittää entisestään näitä kaikkia tällä sivulla mainittuja taitojani, oppia joka päivä lisää ja tuoda oman 100 % panokseni seuraavaan projektiin.

Työnäytteet:

luonto- ja kaupunkikuvaus

Case: Sosiaalisen median

sisällöntuotanto ja markkinointi

Alma Mediapartnersilla vastasin Gofinland.fi -matkailupalvelun someviestinnästä ja -markkinoinnista lisäten omalla panoksellani Gofinlandin tunnettavuutta ja myyntiä. Tuossa työsuhteessa saadut tulokset kannustivat jatkamaan somemarkkinoinnin parissa, sillä prosentuaaliset kasvut eri kanavissa yllättivät positiivisesti. Kahdeksan kuukauden aikana Facebookin yhteisö kasvoi  2250 tykkääjästä 3672 tykkääjään, Twitterin yhteisö 384 seuraajasta 572 seuraajaan ja Instagramin yhteisö 1048 seuraajasta 1349 seuraajaan, mikä vaikutti osaltaan myös Gofinlandin kasvaneeseen kävijäliikenteeseen. ​

 
 

Visual Finland –

Suomalainen kuvapankki

Perustamani Visual Finland -kuvatoimisto kertoo parhaiten valokuvaajan taidoistani. Tavoitteenani on ollut rakentaa mahdollisimman kaunis kuvapankki, josta halukkaat voivat ostaa upeita Suomi-kuvia viestintään, markkinointiin, tilojen sisustukseen – ja kaikkiin mahdollisiin muihin tarkoituksiin. Sivuston olen rakentanut Wordpress-alustalla.

Tervetuloa tutustumaan valokuviini:  visualfinland.com

visual-finland-kuvapankki.jpg

Työnäytteet:

ihmiskuvaus

 

Työnäytteet:

videokuvaus

 

Videonäytteet: täällä voit katsoa kuvaamiani videoita

Video 1. Syötteen käsittämättömän kauniissa tunturimaisemissa kuvattu timelapse-video esittelee katsojille meidän omaa "Talven ihmemaatamme" ehkä kauneimpaan aikaan vuodesta – sydäntalven pakkasilla.

Video 2. Hailuoto on minulle yksi kaikista rakkaimmista paikoista, sillä olen viettänyt saarella kaikki lapsuuden kesäni ja palaan sinne mökkeilemään edelleen aina kuin mahdollista. Äitini kotisaarella kuvattu video välittää tunnelmia "Perämeren Hawaii'lta".

Video 3. Toivoisin, että jokainen saisi kokea Lapin keväthanget edes kerran elämänsä aikana. Levin rinteillä kuvattu video esittelee Suomen ehkä hienointa hiihtokeskusta hidastusvideoiden ja timelapse-videoiden kautta. Kuvasin tämän videon osana Gofinlandin järjestämää Lapin kiertuetta.

Työnäytteet:

toimittajan työt

Alla muutama näyte toimittajan taidoistani. Vuosien varrella olen kirjoittanut mm. OP Mediaan, Sanomalehti Ilkkaan, Iltalehteen ja Rantapalloon.

 

Aira Samulin, 91, on ollut yrittäjä kahdeksalla vuosikymmenellä – ”On etuoikeus, ettei tarvitse jäädä eläkkeelle”

Aira Samulin on tehnyt valtavan pitkän uran yrittäjänä ja suhtautuu työntekoon edelleen suurella innolla. Otimme selvää, miten hän näkee oman uransa ja mitä vinkkejä hän antaisi muille.

Matti Airaksinen teki ysäristä supersuosittua ja lopetti huipulla – ”Tuli olo, että olen saavuttanut kaiken mahdollisen”

Matti Airaksinen sai elää 90-luvun uudelleen juontaessaan supersuosittua Parasta ennen -ohjelmaa YleX:llä lähes vuosikymmenen ajan. Toimittajana hän onnistui luomaan ohjelman ympärille yhteisön, jonka perintö elää edelleen.

Stressaako maanantai? Tutkimusten mukaan viikon kuormittavin päivä on kuitenkin lauantai

Firstbeatin tekemien hyvinvointitutkimusten mukaan alkuviikko on suomalaisten tuottavinta aikaa, kun taas perjantai ja lauantai ovat viikon stressaavimpia päiviä. Hyväkuntoiset ihmiset palautuvat arjen kuormituksesta muita nopeammin.

Arla ja Timo vaihtoivat kahvilabisneksen hyvinvointiyritykseen – ”Kaipuuta entiseen ei ole”

Joskus yrittäjän tie vie tutulta polulta täysin uusiin haasteisiin. Arla Joensuu ja Timo Kuusisto pyörittivät vuosien ajan suosittua kahvila-ravintolaa, mutta nyt he auttavat suomalaisia muuttamaan elintapansa. Vanhasta luopuminen ei ole jäänyt kaduttamaan.

Frameryn menestystarina sai alkunsa yksinkertaisesta tarpeesta – ”Äänekäs pomomme käski kehittämään hänelle puhelinkopin”

Miten puhelinkopista tuli 2010-luvun hittituote? Hiljaisia työtiloja valmistava Framery on kasvanut globaaliksi markkinajohtajaksi, mutta säilyttänyt silti kaiken tuotannon kotiseudullaan Tampereella.

Forbesin listalle nostetut suomalaiset nuoret näyttävät mallia muille yrittäjille - ”Tiedämme, että tuotteemme on maailman paras”

Muodin kauppapaikka Zadaan perustajiin kuuluva Iiro Kormi ja videoteknologiayhtiö Smartzerin perustaja Karoline Gross kuuluvat niiden seitsemän suomalaisen joukkoon, jotka saivat kunnian olla mukana talouslehti Forbesin nuorten innovaattoreiden listoilla.

Samaa työtä eri ilmastossa – Vaihto-ohjelma mahdollistaa työskentelyn Espanjan auringon alta

Työelämän murros lisää työntekijöiden valinnanvapautta ja antaa uusia mahdollisuuksia etätyöskentelyyn. Vaihto-ohjelmien ansiosta työntekijä voi siirtää tehtävänsä Espanjan Aurinkorannikolle.

Mikä on vetovoimaisen kaupungin resepti? Helsinki ja Oulu houkuttelevat yrityksiä omilla vahvuuksillaan

Tarkkaan mietitty kaupunkisuunnittelu vaikuttaa kaupungin kiinnostavuuteen yritysten silmissä. Sekä Helsingissä että Oulussa halutaan kehittää edellytyksiä yritysten väliselle yhteistyölle.

Kiinnostuitko?

 

Tässä yhteystietoni. Voit olla minuun yhteydessä milloin vain. Kannattaa kuitenkin olla nopeampi kuin joku toinen. 

 

Juha Kalaoja

p. 040 5311 064

juha.kalaoja@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now